Warning: A non-numeric value encountered in /home/deontdekking/public_html/wp-content/themes/Divi/functions.php on line 5806

Gastenboek

Schrijf een nieuw bericht voor het Gastenboek

 
 
 
 
 
Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.
We houden het recht om berichten te wijzigen, te verwijderen, of niet te publiceren.
24 entries.
Ineke Ineke wrote on January 27, 2017:
Ik heb het afgelopen jaar de cursus portret en modeltekenen bij Nico gevolgd en ben dit jaar weer in januari begonnen. Het is een moment in de week waar ik naar erg naar uitkijk. Nico is een fijne en getalenteerde docent/kunstenaar. Hij leert je vooral goed te kijken en helpt je daarbij met aanwijzingen en veel geduld. In het atelier heerst rust en creativiteit. De cursussen bij Nico zijn zowel voor de beginnende als de gevorderde cursist een aanrader.
Ineke Ineke wrote on January 5, 2017:
Ik heb het afgelopen jaar de cursus portrettekenen en modeltekenen bij Nico gevolgd en ga dit jaar zeker weer verder. Het is een moment in de week waar ik naar uitkijk. Nico is een fijne docent. Hij heeft mij leren "kijken" naar een portret of model. Tekenen wat je echt ziet en niet wat je denkt te zien. In zijn atelier voel je de rust en de creativiteit. Nico inspireert en is een kunstenaar die in staat is zijn kennis over te brengen op een fijne manier en met humor. Een cursus die ik aan kan raden voor zowel de beginnende als de gevorderde cursist.
Saskia Saskia wrote on August 16, 2016:
Ik heb altijd al graag willen tekenen/schilderen maar dacht het niet in me te hebben. Ik heb toch de stoute schoene aangetrokken en me gemeld bij Nico. Doodzenuwachtig voor de 1ste les. Maar wat is dat een thuis komen. Hoe hij het doet weet ik niet maar je begint en het wordt wat. Hij stimuleert maar prest niet, kraakt je nooit af, helpt je waar nodig en heeft immens geduld en mensenkennis. Hij heeft een enthousiasme dat op je overwaait, veel kennis en inzicht. Als je de lat voor jezelf hoog legt weet hij je daarin goed te begeleiden of waar nodig te sturen.
Ik ben ontzettend blij dat ik de stap genomen heb en nu weer ingeschreven heb voor de 3e cursus. Dank je Nico!
Wolter Jagt Wolter Jagt wrote on August 5, 2016:
Ondertussen 2 jaar tekenlessen bij Nico achter de rug. Iedere week 1 avondje relaxen in Weesp. Even heerlijk concentreren op het stuk papier wat je voor je hebt en het penseel in je hand. Ondertussen ben ik zo enthousiast geworden, dat ik me volgend seizoen heb ingeschreven voor 2 dagdelen per week. Ik verheug me d'r nu al op!
Karin de Ferrante Karin de Ferrante wrote on July 5, 2016:
Met vriend Ad en dochter Rosemarie volgde ik in januari de zaterdagmiddagworkshop modeltekenen bij Nico Pronk op Atelier de Achtergracht in Weesp. Echt een aanrader. Staand achter de ezels in serene rust, geholpen door mooie aanwijzingen van Nico vloog de middag om. Ongelofelijk, hoe je in een middag heel anders leert kijken. Bedankt Nico, geweldige middag!
Roob Roob wrote on July 5, 2016:
Inmiddels tweemaal als model gefungeerd bij Nico. Nico maakt dit eenvoudig door je zeer op je gemak te stellen. Maakt daarnaast in no-time zelf prachtige schetsen (zie mijn website: www.roob11.nl ) of inspireert anderen om hun creativiteit zo goed mogelijk op papier te krijgen. Een aanrader voor een ieder, ervaren of niet, om contact op te nemen met Nico, ook voor vrijgezellenfeestjes of andere groepsactiviteiten.
Jan Pen Jan Pen wrote on July 5, 2016:
Al een paar jaar les van Nico tijdens de cursus Mannen tekenen Mannen (3de zaterdag v.d. maand). Naast een geweldig gastheer is hij een fantastische docent en prachtig mens. Geeft opbouwende kritieken en grijpt op tijd in als het "mis" dreigt te gaan. Laat iedereen in z'n waarde en volgt ieders individuele stijl. M.a.w. hij volgt jouw tempo en stimuleert je wensen zonder zijn eigen mening of smaak op te dringen en laat je jezelf ontwikkelen. Echt Tรณp !!
David David wrote on July 5, 2016:
Enkele weken geleden had ik het genoegen om voor het eerst voor Nico te poseren : zijn werk is hoogstaand : een talentvol man met een creatieve, jonge geest ! Vorige zaterdag mocht ik voor zijn workshop 'mannen tekenen mannen" poseren. Nico bezit alle eigenschappen van een talentvol, inspirerend kunstenaar en ik zag hoe hij die boodschap begrijpbaar en met geduld op zijn publiek kan overbrengen. Zijn werk is ontroerend, sterk, krachtig en gevoelig. Als model voel ik me bijzonder, of het nu poses van 7 minuten of van bijna een uur zijn : het kunstwerk dat Nico er van maakt is steeds "touching, moving" : ik denk dat ik weet waar het woord "pronkstuk" vandaan komt ๐Ÿ˜‰ ! Het poseren voor Nico is voor mij steeds een moment om met veel verlangen naar uit te zien ! David.
Netty Geijsen Netty Geijsen wrote on July 5, 2016:
Afgelopen jaar bij Nico de cursussen tekenen, portrettekenen en buiten tekenen gevolgd. (Ja ik heb nu de tijd, dan kan het alledrie, maar er zijn ook avond- en zaterdaglessen) Geweldig leuke ervaring, ik heb me weer voor het volgend seizoen opgegeven, De aanwijzingen / "kritiek". Van Nico zijn altijd positief en doorspekt met humor. Je leert er heel veel van en je zelfvertrouwen wordt alleen maar groter. Iedere keer weer de verbazing als hij met een kleine aanwijzing, jouw tekening tot leven weet te brengen. Zelfs ik heb leuke tekeningen mee naar huis kunnen nemen. Als ik het lef heb laat ik wat zien op de open dag. Aanrader voor iedereen, gepensioneerd of harde werker. Het geeft energie, plezier, even geen andere zaken aan je hoofd en een leuk werkstuk. Als dit overdreven klinkt: het is 100 % gemeend, Netty Geijsen
wolter jagt wolter jagt wrote on July 5, 2016:
Net een half jaartje cursus bij Nico afgerond. Al een hele oude hobby, toch weer opgepikt (na 30 jaar). Lekker gewerkt in het atelier van Nico, met heel veel tips en tricks van de professional. Vanavond voor het eerst sinds een half jaar geen cursus. Afkicken, ik mis het nu al. Kan niet wachten tot september, dan gaan we weer!!
Lyam Lyam wrote on July 5, 2016:
Ik heb een keer met Nico gewerkt en hoop dat in de toekomst nog vele malen te mogen doen. Prachtig om de variateit van technieken in Nico zijn werk terug te zien.
Susanne Susanne wrote on July 5, 2016:
Half november hebben we een enorm origineel en leuk teamuitje gehad. Wij, de verpleegafdeling van de cardio thoracale chirurgie van het AMC, mochten ons beeld van verpleegkundigen en de afdeling vormgeven op een canvasdoek. Er was sprake van teamwork , 'hart' voor de zaak en een zeer gezellige sfeer. Ongekende talenten kwamen naar boven... Met de goede tips en adviezen van Nico is er een achttal schilderijen gemaakt. Deze komen binnenkort ook op onze afdeling te hangen. De versnaperingen, lunch en drankjes waren ook goed verzorgd. We kunnen de workshop iedereen aanbevelen! Namens de gehele groep willen we Nico nogmaals bedanken voor deze onvergetelijke middag!
Jolanda Koops Jolanda Koops wrote on July 5, 2016:
De afgelopen weken heb ik de zomercursus portrettekenen bij Nico gevolgd. Ik heb ervan genoten, en heel veel geleerd; ik verheug me al op een volgende cursus. Nico geeft je de ruimte om op je eigen manier te werken, hij geeft prima aanwijzingen met daarbij een goede opbouw, en laat vooral het plezier in tekenen zien. Kortom: een uitstekende leraar en een prettig mens.
Piet Tom Smit Piet Tom Smit wrote on July 5, 2016:
Al 10 jaar ben ik een trouw bezoeker van de workshop "mannen tekenen mannen". Ik ga er graag heen om in beweging te blijven met mijn eigen tekenwerk. Ik doe er inspiratie en nieuwe ideeรซn op. Nico laat mij experimenteren als ik dat zelf wil en geeft mij aanwijzingen als ik daar behoefte aan heb. Nico weet altijd aansprekende modellen te regelen. Er hangt een plezierige werksfeer. Na elke opdracht bespreekt Nico ieder zijn werk. Nico maakt van die bespreking altijd iets opbouwends. Mij spreekt erg aan hoe hij daarbij heel goed aansluit bij ieder zijn eigen niveau. Ik denk dat hierdoor iedereen veel plezier heeft in de workshop.
Pierre Pierre wrote on July 5, 2016:
2 weken geleden heb ik aan Nico gevraagd om een portret van mijn broer en mijn schoonzus te tekenen voor hun huwelijk dat deze 27 april plaats vindt. Nico had heel weinig tijd om de portret te tekenen (minder dan รฉรฉn week) en hij heeft het uitstekend gemaakt zoals mijn 2 andere portretten. Mijn ouders waren heel verbaasd te zien dat ze helemaal herkenbaar waren. Wat een mooi cadeau heb ik nu voor het huwelijk van mijn broer en schoonzus. Ik weet niet hoe ik Nico kan bedanken. Kortom: een super artiest.
Pierre Pierre wrote on July 5, 2016:
Nico is een super kunstenaar. Ik ben enkele keren zijn model geweest en ik vind het prachtig om met hem te werken. Je voelt je onmiddellijk op je gemak. Hij heeft ook super portreten van mij gemaakt en zijn werk is gelijk aan die van de grootste kunstenaars. Hij inspireert mij. Keep up the good work Nico!
Sander Sander wrote on July 5, 2016:
Nico heeft me verschillende keren als model gevraagd. In een ontspannen sfeer en met veel eigen inbreng heb ik een invulling kunnen geven aan de sessies van portret tot naaktmodel. Heel leuk om te doen. Grt. Sander.
Ans Moolhuizen Ans Moolhuizen wrote on July 5, 2016:
Afgelopen zomer liep ik langs de Achtergracht waar een kennis mij naar binnen riep, want Atelier de Ontdekking hield "open huis". Ik had er niks te zoeken want tekenen kon ik niet, maar wilde wel even kijken. Om kort te gaan: ik ben helemaal om. Na een paar maanden les van Nico vind ik tekenen geweldig! Nico Pronk heeft me geleerd hoe en waar en waarom ik moet kijken en er is een wereld voor me opengegaan. Ik heb echt niet de illusie dat ik een groot kunstenaar word, maar de tekenuurtjes zijn voor mij een hele gezellige oase in een drukbezette week. Wat je noemt een รจchte ontdekking en ik zou iedereen willen zeggen: GEWOON DOEN!
Sander Sander wrote on July 5, 2016:
Het is net alsof ik in de spiegel kijk. Zo goed gelijkend vind ik mijn portret. Nico bedankt ik ben er heel blij mee.
Sarah Wellinga Sarah Wellinga wrote on July 5, 2016:
Afgelopen vrijdag 9 oktober hielt Basisschool de Triangel de atelierroute voor de onderbouw. Alle kleuters mochten kunstenaars bezoeken in het centrum van Weesp. Ook bij Nico Pronk op Werkplaats Achtergracht werden ze hartelijk welkom geheten door Nico zelf. De kleuters mochten in een kringetje zitten en goed om zich heen kijken...wat is er allemaal te zien in een atelier? Vervolgens mochten de kinderen zelf aan de slag met allemaal materiaal aldaar. We kregen hele enthousiaste kinderen terug op school.

Achtergracht 105

1381 BM Weesp

Atelier de Ontdekking