Warning: A non-numeric value encountered in /home/deontdekking/public_html/wp-content/themes/Divi/functions.php on line 5806

Cursussen & Workshops

Tekenen en schilderen in Weesp

de cursussen en workshops
in Atelier de Ontdekking

Programma september-december 2019

teken- en schilderlessen voor iedereen in een uitdagende omgeving, in kleine groepen met veel individuele aandacht. Vrije keuze van onderwerp en kennismaking met verschillende materialen. In de cursusprijs is altijd materiaalgebruik inbegrepen.

Tekenen en schilderen voor beginners en gevorderden

Teken- en schilderlessen voor iedereen in een uitdagende omgeving, in kleine groepen met veel individuele aandacht. Vrije keuze van onderwerp en kennismaking met verschillende materialen. In de cursusprijs is altijd materiaalgebruik en koffie/thee inbegrepen.

maandagmorgen (9.45 – 12.00)
23 sept. – 16 dec. (11 lessen) kosten 198.=

maandagmiddag (13.45 – 16.00)
30 sept. – 23 dec. (11 lessen) kosten 198.=

dinsdagavond (19.45 – 22.00)
24 sept. – 17 dec. (11 lessen) kosten 198.=

woensdagavond (19.45 – 22.00)
2 okt. – 18 dec. (6 lessen) kosten 108.=
lesdagen: 2, 16 en 30 okt., 13 en 27 nov. en 11 dec.

portrettekenen en modeltekenen

Portrettekenen: er wordt in principe gebruik gemaakt van foto’s. De opzet van het programma is vergelijkbaar met het modeltekenen. U leert een eerste opzet te maken om daarna meer in details door te werken. Er wordt ook kennis gemaakt met verschillende technieken om het portret uit te werken. Het is een uitdaging (en vaak geen onmogelijke opgave) om eens een portret te tekenen van een bekende!

Modeltekenen: er wordt in deze serie van 6 lessen naar levend (naakt)model gewerkt. De modellen (m/v) zijn ervaren. Zij zijn gewend om te werken met beginnende en wat meer ervaren tekenaars. Uiteraard leert u stapsgewijs om eerst een globale opzet te maken. Daarna komt de verdere uitwerking. Zowel bij het tekenen van een portret als bij het tekenen van een model is het belangrijkste…. Echt gaan kijken! De materialen die gebruikt (kunnen) worden zijn houtskool en/of conté en eventueel pastelkrijt. Bij genoeg tijd komen ook andere materialen aan bod. De groepen blijven klein zodat U verzekerd bent van voldoende individuele begeleiding. Model- en portrettekenen…..het is niet heel makkelijk, maar probeer het eens!

vrijdagmorgen portrettekenen (9.45 – 12.00 )
4 okt. – 8 nov. (6 lessen) kosten 132.=

vrijdagmiddag modeltekenen (13.45 – 16.00)
15 nov. – 20 dec. (6 lessen) kosten 168.=
let op: 28, 29 okt. en 4 en 5 nov. geen les!

Nb: Bij portrettekenen wordt NIET gewerkt met levende modellen. Bij modeltekenen poseert afwisselend per dag een ervaren vrouwelijk of mannelijk model.

Belangstellenden kunnen zowel bij de portrettekencursus als bij het modeltekenen ook een of meer keren ‘aanschuiven’ en dan per les betalen.

Workshops op maat: vraag er naar !

Op aanvraag maak ik ook graag teken- of schilderworkshops op maat: een verjaardag, een feestje met vrienden, een vrijgezellenfeestje (bijvoorbeeld modeltekenen), teambuilding……………….

Het kan allemaal: vraag vrijblijvend een offerte!

5 lessenkaart: (90,00)

De 5 lessenkaart is al weer twee jaar geleden ingevoerd. Weet je dus tevoren al dat je een aantal lessen van een cursus niet aanwezig kunt zijn, dan biedt deze kaart uitkomst. De kaart is alleen bedoeld voor mensen die tevoren al weten dat ze lessen zullen gaan missen. De kaart is te gebruiken voor de lessen op maandag en woensdag. Met bijbetaling van €10,00 per keer kan de kaart ook voor de portret- en modeltekenlessen gebruikt worden.

Jaarlijkse expositie werk cursisten

Op zondag 29 december 10.00 tot 18.00 uur is er de traditionele expositie van werk van cursisten. Elke cursist wordt uitgenodigd wat werk hiervoor aan te leveren, maar ieder is natuurlijk vrij om op de uitnodiging in te gaan!

Wat is inbegrepen bij de genoemde prijzen ?

Klik hier

Achtergracht 105

1381 BM Weesp

 

Atelier de Ontdekking