Cursussen & Workshops

Tekenen en schilderen in Weesp

de cursussen en workshops
in Atelier de Ontdekking
januari t/m juni 2019

teken- en schilderlessen voor iedereen in een uitdagende omgeving, in kleine groepen met veel individuele aandacht. Vrije keuze van onderwerp en kennismaking met verschillende materialen. In de cursusprijs is altijd materiaalgebruik inbegrepen.

Tekenen en schilderen voor beginners en gevorderden

Leren tekenen is vooral ook leren kijken: teken wat je ziet en niet wat je denkt te zien………

Mijn teken- en schilderlessen zijn geschikt voor beginners en (enigszins) gevorderden. Voor starters is er een programma waarin U stap voor stap de eerste kneepjes van het vak leert. U maakt kennis met verschillende materialen zoals houtskool, conté, pastelkrijt en inkt. Uiteindelijk kiest u een materiaal dat u het meeste ligt om verder mee te gaan. En de onderwerpen? Die kiest u zelf (uiteraard met begeleiding als u dat wenst). Alle lesgroepen bestaan zowel uit echte beginners als gevorderden. Met elke cursist wordt in principe een programma afgesproken. De bespreking van het werk aan het eind van de lessen (soms ook tussendoor) levert voor alle cursisten handvatten op bij hun verdere ontwikkeling.
Tekenen en schilderen…. Het is inspannend en ontspannend tegelijk. Bij de Ontdekking staat plezier in het werken echter voorop!

tekenen/schilderen 

Januari- juni 2019

maandagmorgen (9.45 – 12.00)

14 jan. – 11 maart (9 lessen) 162.=

25 mrt. – 3 juni (9 lessen) 162, =

maandagmiddag (13.45 – 16.00)

zie maandagmorgen

dinsdagavond (19.45 – 22.00)

22 jan. – 12 mrt (8 lessen) 144.=

26 mrt. –  11 juni (10 lessen) 180.=

woensdagavond

9 en 30 jan., 6 en 20 febr., 6 en 13 mrt 108.=

3 apr., 1 en 8 en 29 mei, 5 en 12 juni 108.=

vrijdagmorgen portrettekenen (9.45 – 12.00 )

25 jan.- 8 mrt (7 lessen) 140.=

vrijdagmiddag modeltekenen (13.45 – 16.00)

29 mrt – 31 mei (8 lessen) 224.=

portrettekenen en modeltekenen

Portrettekenen: er wordt in principe gebruik gemaakt van foto’s. De opzet van het programma is vergelijkbaar met het modeltekenen. U leert een eerste opzet te maken om daarna meer in details door te werken. Er wordt ook kennis gemaakt met verschillende technieken om het portret uit te werken. Het is een uitdaging (en vaak geen onmogelijke opgave) om eens een portret te tekenen van een bekende!

Modeltekenen: er wordt in deze serie van 6 lessen naar levend (naakt)model gewerkt. De modellen (m/v) zijn ervaren. Zij zijn gewend om te werken met beginnende en wat meer ervaren tekenaars. Uiteraard leert u stapsgewijs om eerst een globale opzet te maken. Daarna komt de verdere uitwerking. Zowel bij het tekenen van een portret als bij het tekenen van een model is het belangrijkste…. Echt gaan kijken! De materialen die gebruikt (kunnen) worden zijn houtskool en/of conté en eventueel pastelkrijt. Bij genoeg tijd komen ook andere materialen aan bod. De groepen blijven klein zodat U verzekerd bent van voldoende individuele begeleiding. Model- en portrettekenen…..het is niet heel makkelijk, maar probeer het eens!

vrijdagmorgen portrettekenen (9.45 – 12.00 )

25 jan.- 8 mrt (7 lessen) 140.=

vrijdagmiddag modeltekenen (13.45 – 16.00)

29 mrt – 31 mei (8 lessen) 224.=

Nb: Bij portrettekenen wordt NIET gewerkt met levende modellen. Bij modeltekenen poseert afwisselend per dag een ervaren vrouwelijk of mannelijk model.

Belangstellenden kunnen zowel bij de portrettekencursus als bij het modeltekenen ook een of meer keren ‘aanschuiven’ en dan per les betalen.

Workshops

workshops modeltekenen (13.30 – 16.30)

Op zaterdag 2 febr. en 2 mrt . bij voldoende (= minimaal 5 ) aanmeldingen. Aanmelden tot twee dagen tevoren. Na afloop een ” aangeklede nazit”. Iedereen welkom.

Prijs is incl. materialen en modelkosten: pppk 35.=

 

voor de workshops geldt: uiterlijk woensdag ervoor aanmelden via mail of telefonisch -bij minder dan 

vijf inschrijvingen gaat de workshop niet door (dan krijg je een mailtje op donderdag). 

-betaling contant na afloop. 

heb je je aangemeld en kom je niet? Dan betaal je ‘no show’ 25.=

Workshops op maat: vraag er naar !

Op aanvraag maak ik ook graag teken- of schilderworkshops op maat: een verjaardag, een feestje met vrienden, een vrijgezellenfeestje (bijvoorbeeld modeltekenen), teambuilding……………….

Het kan allemaal: vraag vrijblijvend een offerte!

5 lessenkaart: (90,00)

De 5 lessenkaart is al weer twee jaar geleden ingevoerd. Weet je dus tevoren al dat je een aantal lessen van een cursus niet aanwezig kunt zijn, dan biedt deze kaart uitkomst. De kaart is te gebruiken voor de lessen op maandag en woensdag. Met bijbetaling van €10,00 per keer kan de kaart ook voor de portret- en modeltekenlessen gebruikt worden.

Jaarlijkse expositie werk cursisten

Op zaterdag 29 en zondag 30 december van 11.00 tot 17.00 uur is er de traditionele expositie van werk van cursisten. Elke cursist wordt uitgenodigd wat werk hiervoor aan te leveren, maar ieder is natuurlijk vrij om op de uitnodiging in te gaan!

Wat is inbegrepen bij de genoemde prijzen ?

Klik hier

Achtergracht 105

1381 BM Weesp

 

Atelier de Ontdekking